dijous, 10 de desembre del 2009

METÀFORES


Durant la darrera sessió de GITIC vam treballar amb diferents programes informàtics per tal de veure diferents formes d’aprenentatge amb l’ordinador.
Primerament, vam fer un dictat amb el Word i ens el vam corregir uns als altres.
Va ser una classe bastant divertida perquè vam estar mirant diferents programes on es pot aprendre jugant.
La feina a fer, és relacionar les diferents metàfores apreses a classa, amb els tipus de jocs.
La metàfora tutorial es compara amb el joc de les activitats de química, en què l'ordinador és el mestre que ens ensenya a aprendre cada material que ens trobem a l'aula de química.
La metàfora de la construcció es relaciona amb el Joc Logo, aquest ens permet construir les figures que desitgen mitjançant les ordres que li donem al robot.La metàfora de laboratori es compara amb el Joc Crayon, aquest permet l'aprenentatge per descobriment. El joc va ser molt divertit, perquè s’havien de fer dibuixos, fletxes, etc., per a què la bola arribés a la meta.
La metàfora de la caixa d'eines, es relaciona amb el dictat que hem fet amb el Word. Aquest exercici permet que la correcció sigui més senzilla, ja que l'ordinador ens facilita la feina.Com ja he dit avanç, va ser una classe molt didàctica i divertida, vam aprendre a ensenyar conceptes jugant, també orientació,etc., una pràctica que ens servirà molt en la nostra futura tasca com a mestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada